[...] bladza i czekaja az do skutku, Po takim cyklu trwale zablokowanie jest nierealne, wiec Twoj odblok to tylko kwestia czasu, HCG niepotrzebne jak wyzej ktos napisal, jaja najprawdopodobniej pracuja normalnie, ale nie maja bodzca do pracy (LH), Clomid 50mg dziennie, az do odblokowania, Przy hipogonadyzmie clomid bywa podawany nawet 2 [...]
Cześć! Na zdjęciach widać, że już jest dobry poziom tkanki tłuszczowej aby rozpocząć budowanie masy mięśniowej. Zachęcałbym Cię do tego aby przez najbliższe 2 tygodnie być na tzw. zerze kalorycznym i później spokojnie dokładać 200-400kcal co 7-10 dni.
[...] się też sugestie mówiące, że wyższe spożycie jaj może zmniejszać ryzyko udaru… Jak więc podchodzić do konsumpcji jaj w świetle dostępnych danych? Jedne badania mowia, ze jaja wplyw maja na poziom cholesterol, inne, ze konsumpcja cholesterolu nie ma znaczenia na jego poziom we krwi itd. W kazdym w tych przypadkow trzeba po prostu kierowac sie [...]
Cześć! Ilość tłuszczy zdziebko moim za mała, ilość białka odrobinę duża, ale nie ma tragedii. Generalnie rzecz ujmując zerknij proszę na poniższy artykuł aby obliczyć ilość kalorii potrzebnych dla Ciebie:
Cześć! Jesteś młody, także wymiarami nie musisz się przejmować, bo jeszcze nie skończyłeś rosnąć i jeszcze wiele zmian w wyglądzie przed Tobą. Jedną z rzeczy, która pomoże Ci w utrzymaniu niskiego poziomu tkanki tłuszczowej jest to w jaki sposób będziesz jadł. Aby wiedzieć ile powinieneś jeść zachęcam byś zerknął na kalkulator poniżej. Jedną z [...]
[...] by po wyliczeniu makra dobrze podzielić makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] Następnie odejmij 200-300kcal i podziel makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Tak makro jest jak najbardziej w porządku. Warto też abyś zadbał o jakość pożywienia Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze stanowią podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] ten problem w głowie polega jeżeli źle myślę. A poza tym prosiłem o podanie jakie badania zrobić żeby wszystko wyszło i żeby wykluczyć praktycznie wszystko tak jak pisałem jaja nerki itp a każdy co chwile mi wyjeżdża ze z głową coś mam nie tak, każdy by się wk***il. I tu muszę zaznaczyć że nie myślę o tym i nie jest to najważniejsza rzecz w [...]
[...] u mnie w samej "kawie" wchodzi ~150g tł dziennie, moze nawet wiecej Udka z kurczaka to raczej niezbyt tluste mieso, Jadlem dzis mielona tlusta jagniecine, pelnotlsuty ser, jaja na smalcu, salami, boczek, frytki na smalcu, majonez, kwasna smietane 30%, smietanke 50% Uzyskanie kazdej ilosci tluszczu nie stanowi dla mnie problemu, przy bialku do [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Zapewne jesteś osobą szczupłą ze względu na fakt, że nie spożywasz odpowiedniej ilości kalorii jaką potrzebujesz. Zrób eksperyment i sprawdź jak dużo kalorii spożywasz w ciągu dnia - możesz skorzystać z dziennika dietetycznego na potreningu.pl - https://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie Dodatkowo zapewne powodem może być fakt, że możesz [...]
[...] ma kcal wiec najesc/nasycic sie tym nie da.nie mozna chudnac i nie czuc glodu tym bardziej na tak skrajnej diecie jak vlcd. mozna go maskowac roznymi srodkami ale napychanie sie wynalazkami to droga do nikad... co 30 min ktos bedzie jadl pol kilo? bo na ile to zapcha kiszke? albo sie ma jaja albo sie idzie na kebab a pozniej na piwo i mecz w tv.
[...] nie powinniśmy mieć problemów z dostarczeniem odpowiedniej ilości chromu. Wśród jego źródeł w pożywieniu wyróżnić warto: - pieczywo, - kasze, - płatki, - ryby, - drób, - jaja, - wołowina. Jak widać, są to główne źródła składników odżywczych w diecie. Gdybyśmy jednak podejrzewali u siebie niedobory, skorzystać możemy z suplementacji: [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Przede wszystkim jak zaczynasz redukcję powinieneś obliczyć odpowiednią podaż kaloryczną, ponieważ to co zauważyłem, to fakt, że masz zbyt ambitny cel i powinieneś rozłożyć redukcję na dłuższy okres, aby była ona bezpieczna dla zdrowia. Przy tak dużym deficycie kalorycznym teraz niedługo będziesz jadł 1500 kcal... Obliczyć kalorie możesz [...]
[...] Następnie podziel odpowiednio makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]